Előfizetői tartalom

A török energetikai játszma tétje

A gazdasági válság okozta erőteljes geopolitikai átrendeződés részeként novemberben érezhetően felgyorsult az egyszervolt birodalom álmait melengető Törökország energetikai térnyerése. Ezzel pedig Moszkvának és Washingtonnak, sőt az Ankarát minden lehetséges eszközzel távol tartó Brüsszelnek is számolnia kell a maga energiapolitikájában.

Már csak azért is, mert a világsajtóban az év elején még naiv módon "arab tavaszként" emlegetett észak-afrikai földindulás önmozgása mára újabb véres tüntetésekhez és a radikális muzulmán erők törvényszerű térnyeréséhez vezetett. A folyamatnak még nem látni a végét. Éppen ezért Ankara évtizedek óta nem látott módon felértékelődött, mivel ma már ez a térség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés