Előfizetői tartalom

Mi lesz az OTP-vel? - Nagyon bizonytalanok a profik

Portfolio
Közeleg az év vége, decemberről pedig mindenkinek egyből eszébe jut a Mikulás-rali, így sokan szezonálisan erősebb teljesítményre számítanak a tőzsdéken az elkövetkező hetekben. Talán ez is közrejátszhat abban, hogy a rövid távú hazai részvénypiaci kilátásokat illetően enyhült a hazai alapkezelők pesszimizmusa. A növekvő derűlátás 12 hónapos időtávon is megfigyelhető, akárcsak a részvények, mint eszközosztály saját benchmarkhoz képesti súlyozásában. A vezető részvények között a MOL lett a kedvenc, az OTP-ről viszont nagyon megoszlik a profik véleménye, egyaránt 3-3 szavazatot kapott a leginkább is a legkevésbé kedvelt részvények között.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aegon, Allianz, Buda-Cash, Budapest Alapkezelő, CIB, Citadella Consulting, Concorde, Dialóg, Equilor, ING, K&H, Quaestor, Raiffeisen. A novemberi hónap némi fellélegzést hozott a részvénypiacokon, a magyar tőzsde pedig a Moody's általi leminősítéssel együtt is 5%-ot tudott emelkedni. Ez összességében jó eredménynek mondható, hiszen egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés