Előfizetői tartalom

Érdemes odaadni a Rába részvényeket az államnak?

Odaadjam, vagy ne adjam? - morfondíroznak ezekben a napokban a Rába részvényesek, már csak néhány nap áll ugyanis rendelkezésükre, hogy döntsenek, elfogadják-e az állam által kínált részvényenkénti 815 forintot Rába papírjaikért. A döntés nem egyszerű, hiszen többféle kimenetelt is figyelembe kell venniük a részvényeseknek, többek között az sem biztos, hogy egyáltalán érvényes lesz az ajánlat. A kérdés megválaszolását tovább bonyolítja, hogy biztosan akadnak olyan részvénytulajdonosok, akik a 815 forintos ajánlati árnál drágábban vették részvényeiket, ők az ajánlat elfogadásával akár komoly veszteséget is realizálhatnak. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mit kell tenniük a Rába részvényeseknek, ha fel kívánják ajánlani részvényeiket, milyen várható kimenetelekkel számolhatnak, és milyen lehetőségeket illetve kockázatokat kell figyelembe venniük, ha mégis megtartják a Rába papírokat.

Hogyan néz ki a procedúra? A PSZÁF november 8-án hagyta jóvá az MNV részvényenként 815 forintos nyilvános vételi ajánlatát a Rába BÉT-en forgalmazott törzsrészvényeire, a felvásárlás november 11-én indult és december 12-én délután 3 órakor zárul le. Az ajánlat elfogadásának feltétele, hogy a részvénytulajdonosok a tulajdonukban lévő Rába részvényeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés