Előfizetői tartalom

Több tízmilliárd forintot nyelhettek el a magánpénztárak

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott ma délután két órakor sajtótájékoztatót tart, ugyanis a magán-nyugdíjpénztárak átvilágításának első szakasza lezárult. A Magyar Nemzet azonban cikkében már a Kehi jelentés részleteiről ír, például azt, hogy miközben a pénztártagok egyéni számláin veszteséget termeltek egyes pénztárak, addig saját dolgozóiknak a gazdasági válság közepette is jutalmakat osztottak, vagy éppen fizetéseket emeltek. A Kehi-jelentés szerint hamarosan több büntetőfeljelentés is születhet az ügyben.
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal már 2011 közepe óta végzi a magán-nyugdíjpénztárak gazdálkodásának átvizsgálását, az első szakasz le is zárult, erről a mai napon tart sajtótájékoztatót Selmeczi Gabriella. A jelentés részletei azonban már a bejelentés előtt kiszivárogtak, a Magyar Nemzet arról ír, hogy számos visszásságot találtak a rendszerben. Mint a lap írja...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái