Előfizetői tartalom

Nyernek a németek az európai válságon?

Portfolio
Jó helyzetben vannak jelenleg a német vállalatok, még úgy is, hogy az európai országok gazdasági lassulással, illetve recesszióval küzdenek. Kiugróan magas a cégek külföldi bevételeinek aránya, jelenleg már összesített bevételeik kétharmada külföldről származik. Ennek köszönhetően pedig a német vállalatok részben függetleníteni tudják teljesítményüket az európai folyamatoktól, eredményeiket pedig az euró gyengülése is segíti.

Látványos a globalizáció a német nagyvállalatoknál, a német tőzsdei cégek bevételeinek több mint kétharmada külföldről származik. A négy nagy német indexben (DAX, MDAX, TecDax, SDax) szereplő vállalatok összbevételében a külföldi bevételek súlya 66,4%-ról 68%-ra emelkedett egy éven belül - írja a Handelsblatt. 25 évvel ezelőtt még mindössze a bevételek egyharmada...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés