Előfizetői tartalom

Kazahsztán: a hitelminősítők még az olaszoknál is többre tartják

Miután a hitelminősítők Olaszországot némi meglepetésre Kazahsztán mögé sorolták a befektetésre ajánlott országok rangsorában, megnőtt az érdeklődés a gyéren lakott, hatalmas állam iránt. Közép-Ázsia legnagyobb gazdasága valóban jól teljesít, hiszen a most közzétett adatokból kitűnően a GDP még a 2011. évben is 7,5 százalékkal növekedett.

A függetlenség két évtizede alatt a nyugati világ és Oroszország között ügyesen lavírozó, kiterjedt rokonságával együtt hazája természeti kincseit, így - a jogilag nagyrészt tisztázatlan helyzetű Kaszpi tengeri lelőhelyeket nem számítva -- 24 milliárd hordóra becsült kőolaj tartalékát magánvagyona részének tekintő Nurszultan Nazarbajev ki tudta használni a világ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés