Előfizetői tartalom

Csaknem duplázott a Richter

Az üzemi profit várakozások csaknem dupláját hozta a tavalyi negyedik negyedévben a Richter, melynek nettó profitja 14%-kal haladta meg a Portfolio.hu által összeállított konszenzusban szereplő értéket. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - erőteljes növekedés az orosz és egyéb FÁK piacokon; - az USA jól teljesített, a mélypont 2011-ben talán már megvolt; - Kelet-Európában szigorodó szabályozások láthatóak; - az orosz és a román nagykereskedő cég és a Hungaropharma után is jelentős értékvesztést számolt el a Richter; - a cash állomány ismét jelentősen emelkedett. A gyorsjelentés következtében megítélésünk szerint a mai kereskedésben pozitív árfolyam reakciót láthatunk majd, hiszen a társaság üzemi szinten a konszenzusnak csaknem a dupláját hozta, ráadásul a nettó profit is érdemi felülteljesítést mutat. A pozitív reakciót azonban ellensúlyozhatja az elmúlt napokban tapasztalható emelkedés, az ebből fakadó értékeltség növekedés, valamint a február végére-március elejére várt cariprazine fázis III vizsgálatok eredményei előtti kivárás.

Profit. A várakozások és a tény számok összevetését tartalmazza az alábbi táblázat, amiből az látszik, hogy a Portfolio.hu által összeállított konszenzushoz képest az üzemi profit esetében igen jelentős a felülteljesítés, de nettó soron is érdemi a pozitív eltérés. A bevétel és a bruttó fedezet a legoptimistább elemzői becslést is meghaladta. Az üzemi profit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés