Előfizetői tartalom

Egis: a nadrágszíj segített

Barát Szabolcs, CFA
A várakozásoknál magasabb profit számokat tartalmazó negyedik negyedéves gyorsjelentést tett közzé a mai piaczárást követően az Egis, melynek üzemi eredménye 14, nettó profitja azonban mindössze 1%-kal múlta felül a konszenzusban szereplő értékeket. A költségek csökkentése segített. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai: - az árbevétel az exportnak köszönhetően - és a forint gyengülés ellenére - csökkent; - a FÁK országokban egyszeri tényezők merültek fel, Kelet-Európában azonban komoly negatív tendencia indult meg; - a hazai bevétel az árcsökkentések ellenére 1%-ot emelkedett; - a költségeket jelentősen csökkentette a társaság, így az üzemi profit felülmúlta a várakozásokat; - a készpénz állomány csökkent, már csak 3800 Ft-ot tesz ki papíronként. A gyorsjelentés következtében megítélésünk szerint a mai kereskedésben az üzemi eredmény felülteljesítés ellenére nem lesz látható komolyabb pozitív elmozdulás, hiszen egyrészt az elmúlt napokban jelentősebb árfolyam emelkedés mutatkozott, másrészt egyes piacokon növekedett a bizonytalanság.

Profit. Az Egis pénzügyi éve október 1-től szeptember 30-ig tart, így a társaság gyorsjelentése az első pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban - a könnyebb érthetőség kedvéért - az egyes negyedévek alatt minden esetben a naptári negyedéveket értjük. A várakozások és a tény számok összevetését tartalmazza az alábbi táblázat, amiből az látszik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái