Előfizetői tartalom

Kell-e nekünk új Malév?

A Malév leállásával 66 év után először nemzeti légitársaság nélkül maradt Magyarország. A kormány tervei között szerepelt egy új nemzeti légitársaság alapítása, azonban eddig nem sikerült befektetőt találni egy Budapest központú légitársasághoz. Nincs arról hír, hogy a kormány feladta volna ezirányú terveit, bár kérdéses, hogy van-e még értelme, hiszen a versenytársak azonnal ráugrottak a kínálkozó lehetőségre.

Január közepén még arról szóltak a kormányzati nyilatkozatok, hogy számolnak egy szakmai befektető bevonásának lehetőségével a Malévnál - ez már azt követte, hogy napvilágot látott az Európai Bizottság határozata arról, hogy illegális volt az elmúlt években a Malévnak juttatott állami támogatás. Viszont február elején kifutott a készpénzből a légitársaság anélkül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés