Előfizetői tartalom

Miért megy Luxemburgba a Fotex? Interjú Várszegi Gáborral

Sándor Dávid
A Fotex eredeti koncepciója az, hogy tőkebevonással szeretne tovább növekedni, amihez fel kell építeni egy korrekt környezetet a részvénytársaság körül - mondta el a Portfolio.hu-nak Várszegi Gábor, a Fotex elnök-vezérigazgatója. A vállalat Luxemburgban két-három év alatt olyan imázst szeretne felépíteni, mely a növekedési céljaik megvalósításához szükséges tőkebevonással kapcsolatban a londoni, vagy az amszterdami tőzsdére való továbbmenetelt is lehetővé teszi. Várszegi Gábor elmondása szerint ahhoz, hogy a vállalat komoly lépést tegyen előre, négy-ötszáz millió dollárnyi tőkére lesz szükség, amit Budapestről soha nem tudnának elérni.

Portfolio.hu: Miért döntött úgy a Fotex igazgatósága, hogy a BÉT-et elhagyva a luxemburgi börzére vezeti át a társaság papírjait? Várszegi Gábor: A válasz jobb megértése érdekében fontos röviden áttekinteni a Fotex huszonhét évre visszanyúló múltját. A társaság privát cégként alakult 1984-ben, vagyis nem privatizált, korábban államilag működő vállalatból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés