Előfizetői tartalom

Gyógyszercégek, ébresztő!

Barát Szabolcs, CFA
Új iparági modell van kialakulóban a globális gyógyszer szektorban, mely akár olyan változásokat is hozhat az iparági szereplők számára, mint amilyen az autóipar forradalma volt. A legnagyobb cégek profitabilitásának következő években várható csökkenése a McKinsey tanulmánya szerint nem kérdés, csak az, hogy hogyan reagálnak a társaságok arra a folyamatra, mely a specializált, egyre fókuszáltabb stratégiával rendelkező társaságok térnyerését mutatja. A kérdés az Egis és a Richter szempontjából is releváns, hiszen mindkét társaság stratégiája beleillik a globális folyamatokba.

Végleg véget értek a régi szép idők a McKinsey tanulmánya szerint a globális gyógyszer szektor számára, hiszen az iparág profit kilátásai erőteljesen romlottak az elmúlt években. Erre elsősorban azért került sor, mert: - a fejlett országokban még egy kedvezően változó gazdasági klíma esetén sem reális, hogy a gyógyszerkiadások emelkedjenek; - a fejlődő országok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái