Előfizetői tartalom

Budapest Airport: mekkora a baj?

A Malév csődjét követően a Budapest Airport túlélése is megkérdőjeleződött, tekintve, hogy bevételeinek fele származott a magyar légitársaságtól. A budapesti repülőteret működtető cég a működés szintjén nyereséges volt az elmúlt években, viszont a hatalmas hitelállománya után fizetendő kamatok veszteségbe rántották a vállalatot. A Budapest Airport jövője azért is kérdéses, mivel a hírek szerint a privatizációs szerződés értelmében fizetésképtelenség esetén akár államosításra is sor kerülhet, ami azonnali, 500-600 milliárd forintos fizetési kötelezettséget jelentene az államnak.

Így működik a Budapest Airport.... Az üzleti modell A légitársaságok és a repülőterek üzemelése szorosan összefonódik, mégis a két iparág esetén nagyon különböző üzleti modellről van szó. Általánosságban elmondható, hogy miközben a légitársaságok nagyon gyorsan tudnak reagálni a piaci környezet változásaira például a kapacitások csökkentésével, addig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés