Előfizetői tartalom

Az Mtel és a Richter vonszolta ma a magyar piacot

Portfolio
Továbbra is kitart a pozitív nemzetközi hangulat a régióban az uniós tűzfal elfogadás után, míg Nyugat-Európában is csak annyiban változott az összkép, hogy a kezdeti mínuszok kissé zsugorodtak. A BUX minimális pluszban zárta a kereskedést, és ezzel alulteljesítette a régiót. A Magyar Telekom és a Richter szépen húzták felfelé a hazai részvényindexet, az OTP és a MOL viszont lefelé csorogtak. A forgalom az elmúlt időszak tendenciájának megfelelően továbbra is alacsony volt a pesti parketten, a részvények mindössze 8 milliárd Ft értékben cseréltek gazdát.

Jó hangulatban zajlott a kereskedés a délután során a régiós tőzsdéken, amiben az is szerepet játszhatott, hogy a mai koppenhágai találkozón körülbelül 800 milliárd euróra emelték az eurózóna pénzügyminiszterei az uniós mentőcsomagok nagyságát. A BUX ennek ellenére is csak 0,1%-os emelkedést tudott felmutatni, így ma az alulteljesítők táborába tartozott.A hazai részvényindexet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés