Előfizetői tartalom

Orosz privatizációs indulatok

Az elnökválasztásnak vége, a Putyin-rendszer elleni tiltakozások azonban az orosz sajtónak a világlapok által készségesen átvett állításával szemben folytatódnak. Nyilvánvaló, hogy az autoriter állam feltételrendszerében nem válthatnak politikaformáló erővé, a Kreml azonban ennek tudatában is veszélyesnek tartja a szabad véleménynyilvánítást, és egyebek mellett a társadalom élénk reagálását kiváltó ügyek tematizálásával igyekszik elterelni róla a figyelmet.

Egyebek mellett ilyen az orosz nemzeti vagyon húsz évvel ezelőtt végrehajtott felemás privatizációjának kérdése. Az elnökválasztási kampány finisében Vlagyimir Putyin a "protest szavazatok" minimalizálására február végén bevetette ezt a csodafegyvert: kilátásba helyezte, hogy felülvizsgálják a fiatal reformer közgazdászok által az 1990-es évek elején végrehajtott magánosítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés