Előfizetői tartalom

Egész Finnország szenved a Nokia miatt

Portfolio
Az elmúlt napokban látott árfolyamesést követően a harmadik helyre csúszott vissza a Nokia a finn tőzsdén piaci kapitalizáció alapján, míg valaha a legnagyobb cégnek számított. A társaság mélyrepülése az egész finn gazdaságra nézve jelentőséggel bír, az országnak lassan meg kell találnia a növekedés új motorját - írja a Financial Times.

2007 végén a Nokia piaci kapitalizációja még 110 milliárd euróra rúgott, most azonban alig haladja meg a 11 milliárd eurót, amellyel már csak a harmadik legnagyobb vállalatnak számít a finn tőzsdén. Megelőzi a 14,7 milliárdos kapitalizációval rendelkező energiaipari vállalat, a Fortum és a pénzügyi szolgáltatásokat kínáló Sampo is.A Nokia története egészen 1865-ig nyúlik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés