Előfizetői tartalom

Fontos szinten támadt fel az OTP

Portfolio
Jelentős mélységekben is járt ma az OTP, és úgy tűnt, hogy a bankpapír mélyrepülése a hazai piac teljesítményét is megpecsételi. A délután folyamán viszont a 3 400 Ft-os szintről fordult a blue chip árfolyama, és a kezdeti mínuszok jelentős részét ledolgozta. Ennek köszönhetően a BUX is csak mérsékelt, 0,2%-os mínuszban zárt, így a régió utolsó helyéről a középmezőnybe tudott felkapaszkodni. A magyar börze mellett a legtöbb régiós és nyugat-európai tőzsde is csökkenésnek indult, főként amiatt, hogy ismét felerősödtek a Spanyolországgal kapcsolatos aggodalmak, amelyet a spanyol benchmark közel 3%-os esése is visszatükröz.

Csökkenésnek indultak ma a vezető nyugat-európai részvényindexek, és a tengerentúli tőzsdék is lefelé tartanak, amiben fontos szerepet játszik, hogy ismét előtérbe kerültek a spanyol gazdasági helyzettel kapcsolatos aggodalmak. A spanyol irányadó részvényindex méretes, közel 3%-os (!) esést szenvedett el. A negatív hangulat a magyar piacra is kihatott, a BUX egy ideig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés