Előfizetői tartalom

Megdöbbentő: negyvenezer forintot keres másodpercenként a Tesco

Növekedésről számolt be a Tesco a nettó eredmény szintjén február 25-én lezárt pénzügyi évében, a társaság profitja 3,9 milliárd fontra rúgott (mintegy 1400 milliárd forintra, vagyis másodpercenként egészen elképesztőnek számító 44 ezer forintra), ami megfelelt az elemzői várakozásoknak. A cég közölte, hogy 1 milliárd fontot szán arra idén, hogy terjeszkedjen és talpra állítsa brit üzletágát. A gyorsjelentés főbb pontjai: A bevételek tekintetében és minden eredményszinten is növekedést ért el a Tesco 2011-es pénzügyi évében. A nettó eredmény az elemzői konszenzusnak megfelelt. A társaság 1 milliárd fontot költene el az elkövetkezendő egy évben főként arra, hogy brit tevékenységeit talpra állítsa. A januári profit warningot meredek árfolyamesés követte, ennek eredményeként pedig a Tesco részvényei mintegy 20%-os diszkonttal forognak jelenleg az európai kiskereskedelmi szektorhoz képest.
Növekedett a Tesco profitja A bevételek és az eredmények szintjén is növekedést ért el 2012 február 25-én záruló pénzügyi évében a Tesco - derül ki a társaság ma közzétett gyorsjelentéséből. A brit kiskereskedelmi óriás bevételei több mint 7%-kal emelkedtek, az üzemanyagokat kiszűrve 6%-os volt a dinamika. Adózás előtti eredménye 5%-kal, nettó eredménye pedig...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái