Előfizetői tartalom

Orbán Viktor és a Gazprom: a Déli Áramlat sodrában

Számos kül- és belpolitikai, de legalább annyi gazdasági oka lehet annak, hogy az orosz elnökválasztás óta eltelt másfél hónapban szembetűnően megsokasodtak és rendkívül intenzívvé váltak a hazánkat is érintő földgázvezeték megvalósítását sürgető moszkvai kezdeményezések. Ezek részét alkotta Alekszej Miller Gazprom elnök és Orbán Viktor miniszterelnök kedden folytatott budapesti tárgyalása, amelyről csupán utólag informálták a sajtót.

A szó szoros értelmében is "egészpályás letámadásnak" nevezhető fejlemények előzményeként Moszkvában még az elnökválasztás előtt bejelentették, hogy Vlagyimir Putyin kezdeményezésére a Fekete tenger orosz felségterületeiről Törökországon át Európába exportált földgáz szállítását szolgáló vezetéket 2013 eleje helyett -- a 2015. decemberi részleges üzembe helyezés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés