Előfizetői tartalom

Mekkora terhet jelent a távközlési szolgáltatási adó?

Nagy Viktor
A Széll Kálmán Terv 2.0 alapján már idén júliusban egy új adó bevezetésére kerül sor Magyarországon. A távközlési szolgáltatási adó fogyasztási típusú adó lesz, amelyet minden mobil- és vezetékes hangszolgáltatást és SMS/MMS szolgáltatást igénybe vevő ügyfélnek meg kell fizetnie. Az adóból a kormány idén 30, jövőre pedig már 52 milliárd forintos bevételre számít. Az alábbiakban kiszámoltuk, hogyan áll össze az éves szinten több mint 50 milliárdos adó, és a Magyar Telekom statisztikái alapján megbecsültük, mekkora teherre számítson egy-egy ügyfél az új adó miatt.

Távközlési szolgáltatási adót vezet be a kormány A ma megjelent Széll Kálmán Terv 2.0 alapján már az idei év közepén sor kerül a távközlési forgalmi adó bevezetésére. Hasonló, fogyasztási típusú telekommunikációs adóra a dokumentum szerint találhatunk példát az Egyesült Államok számos tagállamában és Máltán. Az adó általánosan minden megkezdett perc...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái