Előfizetői tartalom

Vonzók az osztalékpapírok - Hol érdemes keresgélni?

Portfolio
Az első negyedévben látott meredek emelkedés megtorpant a részvénypiacokon, s bár több tényező is a tőzsdék további emelkedésének irányába mutat, a befektetőknek érdemes rövid-közép távon valamelyest bebiztosítani magukat a kockázatokkal szemben. Erre jó módszer az osztalékpapírok vásárlása, ezáltal ugyanis részesülhetnek a részvénypiaci emelkedésből, ugyanakkor a tőzsdei pánikok idején egyfajta védelmet élveznek az osztalékrészvények defenzív jellege miatt. A fejlett piacokon jelenleg igen attraktív osztalékhozamokkal találkozhatnak a befektetők, ami viszont különösen pozitív, hogy a vállalatok régóta nem látott arányban emelik a részvényesek irányába történő kifizetések szintjét. Ehhez pedig adott a lehetőség, az S&P 500 vállalatok összesített készpénzállománya már 1200 milliárd dollár felett van, ami abszolút rekordnak számít.

Bár az idei év meglehetősen jól indult a részvénypiacokon, az elmúlt hetekben a rali láthatóan megtorpant, a befektetők körében ugyanis újból felerősödtek az európai adósságválsággal, és annak a jövőbeli gazdasági növekedésre gyakorolt hatásaival kapcsolatos félelmek. Bár több tényező is abban az irányba mutat, hogy középtávon a részvénypiaci kilátások inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés