Előfizetői tartalom

Richter: profitrobbanás két mérföldkő miatt

A várakozásoknál sokkal magasabb profit számokat tett közzé ma hajnali gyorsjelentésében a Richter, melynek üzemi eredménye 25, nettó profitja pedig 65%kal haladta meg a Portfolio.hu által összeállított konszenzusban szereplő értékeket. A felülteljesítésben azonban két egyszeri tételnek jelentős szerepe volt. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - mind a Watsontól, mind a Foresttől kapott mérföldkő fizetést a társaság, ezek mértéke azonban nem ismert; - a hazai piacon 8%-kal csökkent a bevétel; - az orosz és az ukrán piac pazarul teljesített, amiben azonban előszállítások is szerepet játszottak; - a lengyel piacon a szabályozó változások miatti készlet feltöltések generálták a növekedést; - az USA forgalom tovább csökkent; - a 12 havi gördülő üzemi- és nettó profit tovább emelkedett; - a cash és értékpapír állomány részvényenként 5000 Ft-ra, az árfolyam 23%-ára nőtt. A gyorsjelentés következtében a mai kereskedés során véleményünk szerint árfolyam emelkedés lesz tapasztalható, bár az egyszeri tételek nélkül számított profit számok nem láthatóak, s a menedzsment kilátások is változtathatnak az összképen. A Richter papírok jelenlegi árazása azonban alacsonynak tűnik az originális fejlesztések tükrében, a fő kockázatot azonban a hazai szabályozói változások (Széll Kálmán terv 2.0 gyógyszerkassza megszorításra vonatkozó kérdéses pontjai), illetve az április elején életbe lépett újabb árcsökkentések jelentik.

Profit. A várakozások és a tény számok összevetését tartalmazza az alábbi táblázat, amiből az látszik, hogy a Portfolio.hu által összeállított konszenzushoz képest a bevétel és a bruttó fedezet szintjén minimális, 2%-os felülteljesítés volt tapasztalható. Az üzemi és a nettó profit ugyan igen jelentősen felülmúlta a konszenzust, ebben azonban két mérföldkő bevétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés