Előfizetői tartalom

Állami Nyomda: költségcsökkentés és gyárbezárás

Barát Szabolcs, CFA
A várakozásoknak gyakorlatilag megfelelő számokat tett közzé a tegnapi piaczárást követő első negyedéves gyorsjelentésében az Állami Nyomda, mely egyben további költségcsökkentéseket és portfóliótisztítást is bejelentett. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - az első negyedéves profit számok a vártnak megfelelőek lettek; - az eredményesség tovább zuhant; - a készpénz állomány jelentősen növekedett; - a Pásztói Gyárat a társaság bezárja és a gyártás Budapestre csoportosítja át; - a gyárbezárás idén 80 m Ft pluszköltséget jelent, jövőre azonban 150 m Ft megtakarítás érhető el; - a lépésre a csökkenő kereslet és a mobilfejlesztés irányába való fordulás miatt kerül sor. A gyorsjelentés következtében a mai kereskedés során akár pozitív árfolyam elmozdulás sem tartanánk elképzelhetőnek a költségcsökkentő terveknek és az alacsony árazásnak köszönhetően, a nemzetközi hangulat és a kisebb, illikvid papírok iránti megcsappant befektetői érdeklődés azonban ezt a hatást akár teljes egészében mérsékelheti is.

Profit. A várakozások és a tény számok összevetését tartalmazza az alábbi táblázat, amiből az látszik, hogy a Portfolio.hu által összeállított konszenzushoz képest egyik fontosabb soron sem volt érdemi eltérés a tényleges számokban.Portfólió tisztítás A Nyomda eredményessége jelentősen visszaesett, aminek az alapvető oka azvolt, hogy mind a kereskedelmi, mind az államigazgatási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái