Előfizetői tartalom

Állami Nyomda: költségcsökkentés és gyárbezárás

A várakozásoknak gyakorlatilag megfelelő számokat tett közzé a tegnapi piaczárást követő első negyedéves gyorsjelentésében az Állami Nyomda, mely egyben további költségcsökkentéseket és portfóliótisztítást is bejelentett. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - az első negyedéves profit számok a vártnak megfelelőek lettek; - az eredményesség tovább zuhant; - a készpénz állomány jelentősen növekedett; - a Pásztói Gyárat a társaság bezárja és a gyártás Budapestre csoportosítja át; - a gyárbezárás idén 80 m Ft pluszköltséget jelent, jövőre azonban 150 m Ft megtakarítás érhető el; - a lépésre a csökkenő kereslet és a mobilfejlesztés irányába való fordulás miatt kerül sor. A gyorsjelentés következtében a mai kereskedés során akár pozitív árfolyam elmozdulás sem tartanánk elképzelhetőnek a költségcsökkentő terveknek és az alacsony árazásnak köszönhetően, a nemzetközi hangulat és a kisebb, illikvid papírok iránti megcsappant befektetői érdeklődés azonban ezt a hatást akár teljes egészében mérsékelheti is.

Profit. A várakozások és a tény számok összevetését tartalmazza az alábbi táblázat, amiből az látszik, hogy a Portfolio.hu által összeállított konszenzushoz képest egyik fontosabb soron sem volt érdemi eltérés a tényleges számokban.Portfólió tisztítás A Nyomda eredményessége jelentősen visszaesett, aminek az alapvető oka azvolt, hogy mind a kereskedelmi, mind az államigazgatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés