Üzlet

Még életbe sem lépett, máris átírják a telefonadót

Portfolio
A telefonadóról szóló törvényjavaslathoz az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága módosító javaslatot terjesztett elő. Ez alapján idén az adómaximumok lefelé módosulnának, és a teszthívások mellett a teszt-SMS-ek is mentesülnének az adó alól, áll a módosító javaslatban.
A javaslat szerint idén, 6 hónapnyi időszakra az adómaximum összege az eredetileg elfogadott törvény-szöveghez képest (700 Ft/hó/hívószám magánszemély előfizető esetén, illetve 2500 Ft/hó/hívószám más előfizető esetén) kisebb (400 Ft/hó/hívószám magánszemély előfizető esetén, illetve 1400 Ft/hó/hívószám nem magánszemély előfizető esetén) lenne. Az elfogadott törvény szerinti adómaximumok 2013. január 1-jétől lennének alkalmazandóak.

A módosító javaslat értelmében a teszthívás mentességek mellett, annak elvi alapján a teszt-SMS küldése mentes a távközlési adó alól.

Mentes tehát az adó alól:
- a segélyhívás,
- adománygyűjtő szám hívása,
- üzenetküldés adománygyűjtő számra,
- a teszthívás, teszt-SMS ,
- magánszemély előfizető hívószámáról indított hívások időtartamából havonta 10 megkezdett perc.

A módosító javaslat értelmében a távközlési adó esetében a bevallás és adófizetés időpontja a hívást, üzenetküldést követő hónapról a hívás, üzenetküldés hónapját követő második hónapra módosul, annak érdekében, hogy a szolgáltatók az adófizetési kötelezettségüket a befolyt díjból teljesíthessék. Ez a bevallás és adófizetés időpontját eltoló módosítás feleslegessé teszi azt a távközlési adóról szó törvénybeli átmeneti szabályt, amely ennek lehetőségét csak a bevezetés hónapjának adója vonatkozásában biztosította.

Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságában illetve a költségvetési és számvevőszéki bizottságban is egyhangúlag fogadták el a módosító javaslatot.
  

A kormány a korábbi törvényjavaslat alapján 44,4 milliárd forintnyi bevétellel számolt a telefonadóból, az idei évre, a július 1-i bevezetést feltételezve 22,2 milliárd forint lett volna. A törvénymódosítás azonban alacsonyabb adómaximumokat tartalmaz az idei évre, tehát kétséges, hogy a korábban betervezett adóbevételekkel számolhat-e még a kormány.
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
olajfinomiot