Előfizetői tartalom

Bonyolódik az E-Star ügy, beindult a kommunikációs ostrom

Portfolio
Rendkívüli felmondással megszüntette az E-Star a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatával kötött hőszolgáltatási szerződését. A rendkívüli felmondás oka, hogy az elmúlt közel egy év alatt az Önkormányzat nem teljesítette a fizetési kötelezettségét az E-Star irányába, az általa felhalmozott, százmillió forintot meghaladó tartozása megfizetésére sorozatos fizetési felszólítás illetőleg egyeztetési javaslat ellenére sem mutatott hajlandóságot. Az önkormányzat még a hőszolgáltató gázbeszerzéseit sem volt hajlandó elismerni az E-Star közlése szerint. Később reagált az önkormányzat is, mely szerint már közel egy éve nem áll szerződéses kapcsolatban az E-Starral. Állításuk szerint ugyanis az együttműködés során a cég súlyos szerződésszegő és törvénysértő magatartást tanúsított, ezért az önkormányzat 2011. szeptember 2-i hatállyal rendkívüli felmondással megszűntette a szerződést. A város a szerződés megszűntetéséig a cég minden pénzügyi követelését teljesítette, a törvénysértés miatt pedig büntetőeljárást kezdeményezett - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.
16:25 A hódmezővásárhelyi önkormányzat szerint az E-Star Alternatív Nyrt. zsarolással, egyebek között az intézmények gázkvótájának visszatartásával próbálta kikényszeríteni, hogy folytatódjon a település számára hátrányos szerződés - közölte Végh Ibolya aljegyző hétfőn Hódmezővásárhelyen. Az aljegyző elmondta, hogy az önkormányzat az E-Star leányvállalatával...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái