Üzlet

Tovább romlottak a vállalati profitkilátások

Portfolio
Tovább romlott a hazai tőzsdei cégek idei profitkilátása a három hónappal ezelőtti állapothoz képest. Egyedül a két hazai gyógyszergyártó esetében mutatott emelkedést az elemzői EPS konszenzus 2012-re vonatkozóan, a jövő éves prognózis azonban a MOL esetében is valamelyest feljebb kúszott. Az OTP és MTelekom profitszámait várhatóan a tranzakciós és telefonadó miatt romló kilátások nyomasztják.

Sokadik alkalommal publikáljuk a magyar blue chipek legfontosabb régiós szektortársaival kapcsolatos profitvárakozásokat is, azonban csak a BÉT-en forgó részvényekre gyűjtöttük össze mi magunk a becsléseket, egyéb társaságok vonatkozásában a Datastream adatait jelenítettük meg.

1 2

A felmérésben résztvevő befektetési bankok: Buda-Cash, Concorde, Credit Suisse, Deutsche Bank, Erste, Equilor, Goldman Sachs, HSBC, ING, IPOPEMA, Jefferies, JP Morgan, KBC, KBW, Merrill Lynch, Quaestor, Raiffeisen, UBS, Unicredit, Wood.
Mit várhatunk a hazai cégektől?.
A hazai cégek közül kizárólag a gyógyszergyártók esetében mondható el, hogy a három hónappal ezelőtti állapothoz képest javult az idei évre vonatkozó profitkilátásuk. A jövő éves várakozások tekintetében a MOL is felsorakozik a javuló kilátású cégek köréhez.

A várakozásoknál erősebb első negyedéves számokat tett közzé a két hazai gyógyszergyártó, aminek jelentős szerepe lehetett abban, hogy az elemzői profitvárakozásokban emelkedés mutatkozott a legutóbbi állapothoz képest. A Celltrion június közepén publikált kedvező kutatási eredménye az Egisnél, vagy a cariprazine későbbi bevezetésének lehetséges hatásai a Richternél egyelőre nem tükröződnek a számokban.

Tovább romlottak a vállalati profitkilátások
A MOL esetében az idei profitvárakozás csupán kisebb mértékben került lejjebb annak ellenére, hogy az olaj árfolyama az utóbbi két hónapban méretes esést mutatott. Nem szabad persze elfeledni, hogy a finomítói marzsok a második negyedévben igen kedvezően alakultak, ami pozitívan segíthette a cég eredményességét.

A Magyar Telekom esetében a telefonadó bevezetése és a negyedik mobilszolgáltató megjelenése (melynek indulása a legfrissebb hírek szerint csúszhat) miatt tovább csökkentek a profitbecslések, azonban az osztalékvárakozások stabilan tartják magukat az 50 forintos magasságban. Az OTP profitkilátásainak romlását a tranzakciós adó bevezetése magyarázhatja. A kisebbek közül az E-Star és CIG esetében egyaránt a profitvárakozás lemorzsolódása figyelhető meg, az E-Star esetében ráadásul már veszteséget várnak az elemzők 2012-re.

Tovább romlottak a vállalati profitkilátások
Kisebb BÉT társaságok EPS és EBITDA konszenzusa:

Tovább romlottak a vállalati profitkilátások


Tovább romlottak a vállalati profitkilátások
Ez a cikk folytatódik
1 2
wall street_shutterstock
wall street_getty
walmart_getty
facebook_getty
Sundar Pichai, CEO of Google, getty
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
wall street_shutterstock