Üzlet

Baljós árnyak az S&P grafikonján - Technikai elemzés

Portfolio
Amíg sok nagynevű elemzőház rendkívül optimista és rendületlenül bízik az amerikai részvény piac további töretlen emelkedésében, az S&P 500 hetes és napos grafikonja esésre figyelmeztető jeleket mutat. A technikai elemzés szabály rendszere jelenleg nem valószínűsít további gyors és töretlen emelkedést. Sőt!
Az S&P 500 hetes grafikonját vizsgálva az Elliot hullám elmélet szerint az árfolyam a III-ik emelkedő hullámban van, ami gyakran egy jelentős mozgás utolsó szakasza. Pontosabban jelenleg az árfolyam már a III-ik emelkedő hullám korrekciós fázisában van. Az árfolyam egy lokális csúcs kialakítása után (1420) élesen a mélybe zuhant (1270). Az Elliot hullám elmélet szerint, ami a grafikonon is jól látható, az I. és a II. hullámban, a piac korrekciós fázisa mindig két rövidebb hullámból állt. ( fekete vonalak). Ha az Elliot hullám elmélet most is bizonyítást nyer, akkor a következő valószínűbb középtávú mozgás inkább lefelé van. Ezt a mozgást a további technikai elemzési érvek is alátámasztják.

Baljós árnyak az S&P grafikonján - Technikai elemzés
A napos grafikon a jelenlegi árfolyam szint semmiképp nem ad jó vételi lehetőséget az S&P 500-on közép távon, épp ellenkezőleg, a grafikon inkább eladást favorizál. Az elmúlt 6 hónapban az S&P 500 alig több mint egy hónapot töltött az 1375-ös árszint felett. Az árfolyam napi záróára ötször többször volt 1375 alatt mint felette. Ez a tény azt sugallja, hogy komoly intézményi vételi erő ebben a zónában már nincs. Mindemellett az utolsó esés (1420-1270) 76,4%-os Fibonacci utolsó korrekciós szintje is 1375-re esik. Kereskedők akik egy esetleges trendfordulóban bíznak, ezen a szinten kiváló hozam/kockázat mellett nyithatnak eladási pozíciókat. Végül, de nem utolsó sorban két klasszikus árfolyam alakzat tornyosul a további S&P 500 emelkedés előtt. A kék vonallal jelzett emelkedő ék felső szára jelent kisebb ellenállását, amíg a május elején letört szimmetrikus háromszög alsó szára komolyabbat.

Baljós árnyak az S&P grafikonján - Technikai elemzés
Összefoglalásként elmondható, az S&P 500 a hetes grafikonon az Elliot hullám szerint megkezdte a korrekciós mozgását, míg a napos grafikon alapján rendkívül erős ellenállási zónába érkezett. Ezek az érvek megkérdőjelezik a nagy elemzőházak rendkívül optimista véleményét az amerikai részvénypiaccal kapcsolatosan, legalábbis közép távon. Érdemes emlékezni, hogy technikai elemzésünkben nem azt állítjuk, hogy az SP500 nem fog emelkedni, hiszen nem tudjuk mi fog történni a piacon. Viszont amikor ennyi technikai elemzési eszköz inkább lefele mutat a hetes és a napos grafikonok alapján, akkor a további emelkedés esélyei jóval alacsonyabb, mint egy újabb csökkenő hullám kialakulásának.
BÉT
Tarlos Istvan Budapest fopolgarmester valasztas
Orban Viktor Varhelyi Oliver unios biztos jeloles
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
BÉT