Üzlet

Nincs félnivaló: Budai Gyula is népszerűsíti a magyar dinnyét

Portfolio
A Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóosztályának tájékoztatása szerint a mai nap délelőttjén Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára magyar dinnye népszerűsítő körúton vesz részt Budapesten és Budaörsön. Az eddigi információk szerint a várható termés a tavalyihoz hasonlóan alakulhat.
A dinnye promóció pénteki állomásai a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádja alatt megrendezésre kerülő Vidéki Mustra Termelői Piac rendezvény, valamint egy budaörsi hipermarket parkolója, ahol a minisztérium képviselői az Agrármarketing Centrum képviselőivel megerősödve közösen lépnek fel a magyar dinnye piaci pozíciójának megerősítése érdekében.

Nincs félnivaló: Budai Gyula is népszerűsíti a magyar dinnyét
Budapest, 2012. július 13. Simonka György, a Magyar Dinnye Szövetség elnöke (b) és Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára medgyesegyházi dinnyét eszik a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádjai alatt, a Vidéki Mustra termelői piac rendezvényén, amelyen a magyar dinnyét népszerűsítik.
Budai Gyula korábban úgy nyilatkozott: jelenleg Magyarországon mintegy 5 ezer hektáron termesztenek dinnyét, és átlagosan 150-170 ezer tonna terem. Hozzátette: a dinnye promóciójára tavaly mintegy 20 millió forintot költöttek, míg az idén ennek közel háromszorosát tervezik. Budai aláhúzta, hogy magyar görögdinnye minősége kiváló, ezért hatékonyan kívánnak fellépni a különböző piacot torzító áruforgalom ellen. Így például szigorú ellenőrzésre számíthatnak az utak mentén dinnyét árusítók.

Az elmúlt napok viharos időjárása ellenére a tavalyihoz hasonló lehet a dinnyetermés mennyisége az idén - ezt már Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke mondta az MTI korábbi kérdésére reagálva. Az elnök hozzáfűzte: az utóbbi napok viharai, konkrétan a jégverés a békési dinnyetermő terület szélét érintette, máshol jelentősebb károk nem keletkeztek. A jégverés miatt a magyar görögdinnye piaci megjelenése várhatóan egy hetet csúszik, így július eleje helyett, a hónap második felében lesz majd kapható.

Egy héttel ezelőtt pedig a kiegyensúlyozott dinnyepiac feltételeinek megteremtéséről egyeztettek a hazai dinnyetermelők és a multinacionális áruházláncok a Vidékfejlesztési Minisztériumban. Simonka György, a Magyar Dinnye Szövetség elnöke elmondta: céljuk, hogy fokozott ellenőrzésekkel kiszorítsák a nem regisztrált kereskedőket a dinnyepiacról, és egyezséget kössenek az áruházláncokkal arról, hogy részesítsék előnyben az itthon termelt görög- és sárgadinnyét. Szeretnék elérni azt is, hogy az akciós árak egy közösen elfogadott limit alá ne menjenek, hasonlóan a 2011. évi szezonhoz.

Nincs félnivaló: Budai Gyula is népszerűsíti a magyar dinnyét
Budapest, 2012. július 13. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára (b) medgyesegyházi dinnyét kínál érdeklődöknek a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádjai alatt, a Vidéki Mustra termelői piac rendezvényén, amelyen a magyar dinnyét népszerűsítik.
A dinnye szedése két hete kezdődött, a termelők számára kedvező feltételek mellett, akkor kilogrammonként 90-100 forintért tudták a friss gyümölcsöt értékesíteni. A múlt hét közepére azonban váratlanul 30-40 százalékkal csökkent a felvásárlási ár - tette hozzá Simonka György, felhívva a figyelmet arra, hogy a dinnye árát az illegálisan kereskedők szorítják le. Megjelennek egy-egy teherautóval a dinnyeföldek mellett, és tömegesen, minőségtől függetlenül vásárolják fel a termést, összekuszálják a piacot, rontják a hazai dinnye hírét itthon és külföldön - mutatott rá az elnök.
japan01
koronvavirus
bkv troli
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Cimlap_Shell