Előfizetői tartalom

Szakadék szélén tántorgunk? - Közel a "Death Cross"

Portfolio
Nem túl bíztatóak a jelek a világ egyik leginkább figyelt részvényindexének grafikonját böngészve, az elmúlt hónapokban produkált jelentősebb esések hatására ugyanis az 50 napos mozgóátlag igencsak megközelítette a 200 napos mozgóátlagot. Ez méginkább igaz, ha a havi alapon számított indikátorokat vesszük alapul, vagyis igen közel vagyunk az ún. Death Cross (halálkereszt) jelenséghez. Ez utóbbi erőteljes eladási jelzéssel szolgálhat a befektetőknek.

Januárban még mindenki örült Január végén az S&P 500 index esetében az 50 napos mozgóátlag alulról keresztezte a 200 napos mozgóátlagot. Ezt a jelenséget a technikai elemzők Golden Cross-nak (aranykereszt) hívják, ez a technikai jelzés az emelkedő trend megerősítését jelenti. 1998 óta 7-szer fordult elő az S&P 500 esetében Golden Cross, a mozgóátlagok keresztezését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés