Előfizetői tartalom

Elszállt az E-Star kötvények hozama

Sándor Dávid
A tavalyi vállalati kötvénykibocsátási boomot követően egy év telt még csak el, de a papírokhoz köthető kockázatokat már így is a bőrükön érezhetik a jegyzésben résztvevők. A befektetők a vállalati kötvények árnyoldalait az E-Star papírjain keresztül tapasztalhatják meg, melynek hozama a likviditási félelmek közepette valósággal elszállt (ezzel párhuzamosan pedig az árfolyama a mélybe esett). Hasonló irányú és mértékű hozamugrások már az Orco, vagy az eurózóna bizonyos periféria országainál is tapasztalhatóak voltak korábban, az ebből származó tapasztalatok pedig befektetői oldalról nem kecsegtetnek sok jóval. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy vannak ellenpéldák is, és az E-Star több lehetőséggel is élhet még a likviditási problémák elkerülése (és a hozamszintek mérséklése) érdekében.

Honnan hova jutott az E-Star? Összesen tíz milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket az E-Star az utóbbi években a meghirdetett növekedési stratégia finanszírozásának érdekében, mellyel a vállalat eladósodottsági mutatói is magas szintekre kapaszkodtak. Mivel a papírok közül a legnagyobb mennyiségben eladott RFV 2014/A jelű tekinthető a leginkább likvidnek is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés