Előfizetői tartalom

A MOL kompenzálhatna az azeri olajmilliárdokért?

Portfolio
Egzotikusnak mondható helyszínen készül kötvénykibocsátásra a magyar állam, lapértesülések szerint a volt szovjet tagköztársaságot, az olajmilliárdokban gazdag Azerbajdzsánt szeretnénk meghódítani. Az országgal szorosabbra fűznénk gazdasági kapcsolatainkat is, az utóbbi hónapok miniszteri látogatásai az energetikai együttműködések fontosságára irányították a figyelmet. Piaci szereplők körében beszédtéma, hogy Magyarországnak a magas hozamokon túl talán mást is fel kell kínálni egy esetleges azeri kötvényvásárlási gesztusért cserében, az energetikai együttműködésre való törekvés jegyében esetlegesen a MOL érintettségével. A következőkben azt vizsgáljuk meg, hogy a magyar olajcég milyen módon kapcsolódhat Azerbajdzsánhoz.

Irány Azerbajdzsán? Lapértesülések szerint Magyarország olyan egzotikusnak mondható helyszínen értékesítene államkötvényeket, mint az egykori szovjet blokkhoz tartozó Azerbajdzsán. Még az EU/IMF megállapodás előtt szeretne az állam ilyen módon 2-3 milliárd eurót bevonni, feltehetően azeri mannatban kibocsátott értékpapírokon keresztül. Bár az Államadósság Kezelő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái