Előfizetői tartalom

Ismét "nagybevásárlásra" készül a kormány - Besokallt az E.ON?

A miniszterelnök a hétvégén egyértelmű üzenetet küldött arról, hogy a magyar kormány eltökélt a hazai energiaszektor "újraállamosítása" kapcsán. A kabinet álláspontja már régóta ismert, de ilyen konkrét üzenetre a MOL-csomag megvásárlása óta nem volt példa. Szektorális különadók, árbefagyasztás, a működési környezet romlása, "non-profit energiaszolgáltatás". Megunta az E.ON? Időközben felmerült egy lehetséges megoldás a bejelentéssel kapcsolatos legnagyobb kérdésre, miszerint "Miből veszi meg a kormány a E.ON üzletágát?"

A miniszterelnök a hétvége során olyan kijelentést tett, ami szerint Magyarország közel áll ahhoz, hogy visszavásárolja az E.ON-tól a korábban privatizált eszközöket. Tekintettel arra, hogy Orbán Viktor egy felsorolás részeként csak említést tett a várható tranzakcióról, így a további részletekkel összefüggésben jelenleg csak a korábbi sajtóértesülésekre, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés