Előfizetői tartalom

Járatlan út: karbonszegénnyé válhat-e a magyar gazdaság?

Portfolio
A globális felmelegedés, a klímaváltozással kapcsolatos kockázatok kezelése egy merőben új megközelítést igényel a gazdasági szereplők részéről, amelynek tényezői még csak most kezdenek körvonalazódni. A tisztább, hatékonyabb energiaellátás megvalósítása nem csak környezetvédelmi kérdés, hanem az ország energiabiztonságának és versenyképességének jövőbeni záloga is. A Green Energy Investment Forum 2012 rendezvényen hazai és nemzetközi szakértők segítségével egyebek mellett arra is keressük a választ, hogy milyen lehetőségei vannak Magyarországnak egy alacsonyabb széndioxid-kibocsátású gazdaság kiépítése terén.

A klímaváltozással kapcsolatos kihívásokra adott válaszok nem várathatnak már sokáig magukra, a Nemzetközi Energia Ügynökség nemrég arról tájékoztatott, hogy modellszámításaik szerint kevesebb mint 5 éven belül elérhet a világ arra a pontra, amikor már az éghajlatváltozással kapcsolatos folyamatok visszafordíthatatlanná válnak. Az Európai Unió aktív politikát folytat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái