Üzlet

Visszatért az erő - Megpattant az arany és az olaj

Portfolio
A spanyol megszorítások bejelentésével ismét javult a befektetői hangulat, a dollár gyengült, a befektetők pedig újra elkezdtek kockázatosabb eszközökbe fektetni, ami a Dow Jones UBS árupiaci index 0,94 százalékos emelkedéséhez vezetett. A legjobban az olaj teljesített, amelyet emellett a közel-keleti konfliktus éleződése is hajtott, de jól teljesítettek a nemesfémek is.
Ismét nőtt a kockázatvállalási hajlandóság a piacon, miután Spanyolországban a tüntetések ellenére is bejelentették az újabb megszorításokat és a 2013-as költségvetést. A hírre ráadásul erősödött az euró, így a dollárindex 0,35 százalékot esett, ami szintén pozitívan hatott a nyersanyagokra. A befektetők emellett örültek a kedvező amerikai munkapiaci adatoknak, és egyre jobban reménykedtek további kínai állami élénkítésben, ami szintén fűtötte a nyersanyagokat. A Dow Jones UBS árupiaci index végül 0,94 százalékot emelkedett csütörtökön.

Visszatért az erő - Megpattant az arany és az olaj
Nap egyik legjelentősebb drágulását az olaj produkálta tegnap, amelyet az általános jó hangulat mellett nagyban támogatott az újabb adok-kapok Irán valamint Izrael és az Egyesült Államok között. Az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu úgy nyilatkozott, jövő év közepére Iránnak összegyűlhet egy atombombára elég dúsított uránja, így meg kell húzni azt a "vörös vonalat" ahol nem engedik tovább Irán tevékenységét. Irán válaszul azt hangoztatta, meg tudja védeni magát minden nyugati agresszióval szemben. A közel-keleti kockázatoknak is köszönhetően a WTI 2,5, a Brent 2,3 százalékot drágult.

Visszatért az erő - Megpattant az arany és az olaj
Kiemelkedően jól teljesítettek a nemesfémek is. Az arany például 1,4, az ezüst pedig közel 2 százalékot drágult a dollár gyengülésének, az esetleges kínai jegybanki lazításoknak, és a hangulat javulásának köszönhetően. Az ipari fémek már vegyesen teljesítettek, náluk természetesen a legnagyobb fogyasztónak számító Kína felől érkező hírek a legmeghatározóbbak. A réz 0,5 százalékkal drágult a londoni kereskedésben.

Visszatért az erő - Megpattant az arany és az olaj
A legfontosabb mezőgazdasági termékek tovább folytatták a mélyrepülést, amelyet most már bizonyos technikai támasz szintek áttörése is tovább fokozott. A búza 1,7, a kukorica 1,1, a szójabab 0,2 százalékot veszített értékéből, a befektetők ugyanis inkább félelemmel várják a mai amerikai mezőgazdasági adatokat - írja a Reuters. 3 százalékkal drágult viszont a kávé, brazil kínálati aggodalmak miatt. Brazília a világ legnagyobb kávétermelője.

Visszatért az erő - Megpattant az arany és az olaj
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
An electrical charging port sits on the bodywork of a Kuga Vignale hybrid automobile displayed during a Ford Motor Co. launch event in Amsterdam, Netherlands, on April 2, 2019.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
posterminal bankkartya card