Üzlet

Hatalmas uránbányát találtak Kínában

MTI
Kínában az eddigi legnagyobb, de a világon is ritka méretűnek számító homokkő-típusú uránérc-lelőhelyre bukkantak az északi országrészben - jelentette be a föld- és erőforrásügyi minisztérium.
Az uránbányával egyidejűleg egy különösen nagyméretű szénlelőhelyet is felfedeztek, amely a becslések szerint 51 milliárd tonna szenet rejt. A tájékoztatás szerint a kutatást egyszerre folytatták az urán és a szén után.

A Belső-Mongólia középső területén, Tajing térségében lelt ásványi kincsnek köszönhetően jelentősen megnő a hazai uránkínálat, és biztonságosabbá válik az atomerőművekhez szükséges uránellátás - fogalmaz a tárca anélkül, hogy a bánya méreteit, illetve kapacitását közölné.

A tíz hónapig tartó feltárásban körülbelül 500 különböző szakemberből álló csapat vett részt, miután a fúrás közben ellenőrizték a radioaktív sugárzást.

Kína 2008-ban fedezte fel első azonos típusú, 10 ezer tonna kapacitású uránlelőhelyét az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm terület Jili medencéjében.

Korábbi híradások arról számoltak be, hogy Kína a japán atomkatasztrófa által keletkezett piaci űrt is kihasználva keresi a lehetőségét külföldi, így például afrikai és kanadai urán vásárlására, illetve iparági vállalatokban tulajdonosi részesedés szerzésére.

A kelet-ázsiai óriás viszonylag későn, 1985-ben csatlakozott a polgári célú nukleáris energiatermelők táborához. Az idén májusig Kínában 16 reaktor termelt villamos áramot, ez 2011-ben az össztermelésnek mindössze 1,85 százalékát jelentette.

A kormány októberi döntése értelmében biztonsági okokból felfüggesztik az engedélyek kiadását új atomerőművek építésére, és 2015-ig csak kisszámú, kizárólag harmadik generációs atomreaktort helyezhetnek üzembe a keleti part menti területeken.
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
posterminal bankkartya card