Előfizetői tartalom

Így működik a pénztárgépeket figyelő Nagy Testvér

Portfolio
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter október 5-én kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy az áfabevételek 95 milliárd forintos növekedésével számol a kormány jövőre annak köszönhetően, hogy a pénztárgépek és a NAV között online kapcsolatot alakítanak ki a kiskereskedelemben. Az erre vonatkozó módosító javaslat pontosítja a kivitelezés körülményeit, és meghatározza a bevezetés időpontját, amely 2013 április 1-je lesz. Az összeköttetés technikai megvalósításának különböző módjairól és az intézkedés adóbevétel-növelő hatásáról számos találgatás napvilágot látott már, a témában szakértők bevonásával szűkítettük a lehetséges megoldások körét, valamint a leginkább érintettek, a kereskedők véleményét kérdeztük meg a változásokról.

Csak néhány részletet tisztázott a javaslat A módosító törvényjavaslat szerint azoknak az adóalanyoknak lesz kötelező a rendszeres adatszolgáltatás teljesítése a pénztárgép és a nyugták adatairól, akik nyugtaadási kötelezettségüknek gépi úton tesznek eleget, vagyis a papír alapú nyugtákat használó kereskedőknek ezután sem lesz kötelező pénztárgép használata....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái