Előfizetői tartalom

Olajpiaci háború lehet Oroszországban

Olajpiaci belháború körvonalazódik Oroszországban azáltal, hogy nemrég hazatért az orosz kőolajexport meghatározó szereplője, a Gunvor mögött álló Gennagyij Tyimcsenko. A hivatalos beszámolók szerint a korábban Svájcban élő orosz milliárdos adózási okokból tért vissza hazájába, de egyes elemzők szerint inkább az orosz energetika urának, Igor Szecsinnek a megzabolázása lesz a feladata.

Miközben a világsajtó az időközben leváltott Anatolij Szergyukov hadügyminiszter és barátnője különösen nagy értékre elkövetett sikkasztási botrányától hangos, az orosz politikai—gazdasági elit igazi szenzációja az, hogy a Szurgutnyeftyegaz exportőreként nemrég még hazánkban is gyakran emlegetett Gennagyij Tyimcsenko húsz év után visszaköltözik Oroszországba. A Putyin-kör...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés