FONTOS Döntött a kormány: azonnal beavatkozik Budapest belvárosában
 
Előfizetői tartalom

Akár jelentős esés is jöhet holnap a Richternél

Portfolio
Az elmúlt hetek egyik, ha nem a legérdekesebb sztorija a magyar piacon a Richter papírok MSCI EM indexből való kikerülése, mely mintegy két hete nyomás alatt tartja már az árfolyamot. Sokak szerint a nagy nap holnap lehet, az akkori záróárfolyamon kerülnek ugyanis átsúlyozásra az indexek, ez pedig a korábbi példák alapján akár újabb jelentős eladásokat hozhat. Számításaink szerint jókora mennyiségű részvény várhat még eladásra, az azonban megjósolhatatlan, hogy az árfolyam hogy alakul majd, elképzelhető ugyanis, hogy a nyomott ár láttán a vételi oldalon is megjelennek nagyobb szereplők.

Erőteljes eladói nyomás a Richter piacán Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a globális index szolgáltató MSCI a novemberi index felülvizsgálata során úgy döntött, hogy a Richter papírok kikerülnek az MSCI Magyarország nevű benchmarkból, miután azok nem teljesítették a likviditásra vonatkozó kritériumokat (erről részletesebb elemzés itt ). Ez egyúttal azt is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés