Előfizetői tartalom

Már a testeddel is fizethetsz - A készpénz a múlté

A magyar fizetési szokások és módszerek a nemzetközi trendekhez hasonlóan gombamód szaporodnak, az érintésmentes fizetésre alkalmas bankkártyákkal és órákkal, vagy éppen mobiltelefon és QR-kód segítségével is lehet már fizetni. A virtuális mobil pénztárcák kivitelezése még várat magára, de egy vegyesvállalati összefogás révén biztató tesztek és tárgyalások folynak Magyarországon ezen a területen is. A legújabban elérhető, egyre sokszínűbb alternatív fizetési módok olyan készpénz-helyettesítő alternatívát jelentenek, amelyek használata a gazdaság számára sok milliárd forint költségmegtakarítást jelenthet évente.

A cikkben a következő fizetési módszereket mutatjuk be: 1. Online bankkártyás fizetés 2. Érintésmentes fizetés (PayPass és PayWave) 3. MasterCard Mobile: QR-kódos és mobilfizetés 4. Mobiltárcák érintésmentes technológiával: minden bank- és hűségkártya, kupon, bérlet egy helyen 5. Személyjegy alapú azonosítás és fizetés: ujjlenyomat, tenyér, írisz, arc és vérerezet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés