Üzlet

Az arany ellen fogadtak a befektetők

Portfolio
Csökkentették nyersanyagpiaci kitettségüket a spekulánsok a múlt hét keddel záruló kereskedési héten a CFTC legfrissebb adatai szerint, ugyanakkor az árfolyamok inkább a pozitív tartományban zártak. A pozíciózárásokat az új év közeledte és a profitrealizálás is hajthatta.
Az árupiaci spekulatív kereslet összességében csökkent a múlt hét keddel bezáruló kereskedési héten a CFTC legfrissebb adatai szerint, ezzel párhuzamosan a Dow Jones UBS árupiaci index enyhe emelkedést produkált. A pozíciók nagyobb arányú zárása az év végi profitrealizálások miatt is történhetett, emellett a nyersanyagpiacok a fiscal cliff tárgyalásokra aggodalommal figyeltek, ha a tárgyalások ugyanis eredménytelenül zárultak volna, akkor a lassuló amerikai gazdaság csökkenő kereslete áresést válthatott volna ki.

Alapkezelők szerint a befektetők jövőre több kockázatot vállalhatnak majd fel, míg az idei évben inkább a védekező stratégiákat részesítették előnyben. Az Egyesült Államok jegybankjának gazdaságélénkítő programja továbbra is meghatározó lesz a nyersanyagpiacok árfolyamainak alakulásában, emellett az Európai Központi Bank és a Kínai Központi Bank is gazdaságélénkítő programokat tervez idén. Kína világelső, de legalábbis meghatározó importőr szinte minden nyersanyagra vonatkozóan, ezért a kínai ipari teljesítmény decemberi élénkülése a nyersanyagokat is pozitívan érintette.

Az arany ellen fogadtak a befektetők
Csökkentették tétjeiket a befektetők az arany árfolyamának emelkedésére, a long pozíciókat zárták, a shortokat nyitották a spekulánsok a nemesfémre, az arany árfolyama csökkent az időszakban.

Az arany ellen fogadtak a befektetők
A palládium az elmúlt hetekhez hasonlóan továbbra is rekordkeresletnek örvendhet, a spekulánsok azonban ezen a héten nem növelték kitettségüket a nemesfém iránt.

Az arany ellen fogadtak a befektetők
A WTI típusú nyersolaj ára közel 1 százalékkal emelkedett az időszakban, a befektetők majdnem 6 százalékkal több nettó vételi pozíciót birtokoltak a hét végén, mint a megelőző kereskedési hét zárásakor. Az olaj árfolyamát a költségvetési tárgyalások befejeződése felfelé hajthatja, a spekulatív kereslet újabb élénkülése várható emiatt ezen a héten. Az év első kereskedési napján a fiscal cliff tárgyalások lezárulása a nyersolaj árfolyamok emelkedését támogatta, a WTI típusú olaj 1,35 százalékkal, a Brent 0,82 százalékkal drágult a nap végére.

Az arany ellen fogadtak a befektetők
A földgáz árfolyamesésében bízók kevesebben voltak a kereskedési hét végén, mint elején, az árfolyam azonban minimális (-0,3%) mínuszban zárt.

Az arany ellen fogadtak a befektetők
Az ipari fémek közül a réz árfolyamának növekedésében bízók száma erősen csökkent, a befektetők körülbelül feleannyi nettó vételi pozíciót birtokolnak, mint az előző hét végén, az árfolyamban is esés volt látható.

Az arany ellen fogadtak a befektetők
Az évzárás alkalmából az egy évvel korábbi adatokat tekintve kiderül, hogy a réz, az arany illetve az olaj iránti kereslet csekély mértékben változott az elmúlt 365 napban, a palládiumé nőtt, a földgáz kereslete erősen csökkent.
Autógyár robotokkal
Alteo klub
20191003_0003_MOR
Frankfurti tőzsde
Coaching
Boris Johnson szavazas brexit dontes parlament1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Autógyár robotokkal