Előfizetői tartalom

Nem tervez jelentős akvizíciót az Egis

Portfolio
Mint ismeretes az Egis a korábbi 120 forint helyett 240 forintos osztalékot szándékozik fizetni a részvényeseknek lezárt pénzügyi éve után, a cég pénzügyi igazgatója, Poroszlai Csaba azonban a Napi Gazdaságnak elmondta, ez még nem zárja ki az akvizíciós szándék feladását. A vezető elmondása szerint egy 100 millió eurós nagyságrendű felvásárlás viszont megfelelhet a társaság méretének és növekedési céljainak.

Poroszlai elmondta, az osztalékfizetés ugyan emelkedett, azonban éppen amiatt nem lett több, mert a cég növekedését tartják szem előtt, és egy ilyen mértékű kifizetés mellett még az akvizíció is belefér. Konkrét célpontokat ezúttal sem nevezett meg a szakember, de a kiskereskedelmi és a nagykereskedő cégeket ki lehet zárni, és a vállalat gyártókapacitását sem szándékozik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés