Előfizetői tartalom

Meglepően jó számok a TVK-tól

A továbbra is igen gyenge iparági környezet ellenére csaknem 4 mrd Ft-os EBITDA-t ért el a TVK a negyedik negyedévben, ami elsősorban a költségek csökkentésének volt betudható. A gyorsjelentés legfontosabb pontjai az alábbiak: - enyhén javuló külső iparági környezet; - pozitív, 3,9 mrd Ft-os EBITDA termelő képesség; - csökkenő költségek; - pozitív kilátások; - terveknek megfelelően alakuló beruházások. A pozitív gyorsjelentés következtében megítélésünk szerint akár komolyabb árfolyam elmozdulás is elképzelhető a részvények piacán elsősorban amiatt, hogy a papírok meglehetősen illikvidnek számítanak (még hazai viszonylatban is). A negatív globális hangulat, illetve az iparág további gyengélkedése azonban ezt a faktort mérsékelheti.

A társaságot továbbra sem követ egyetlen elemző sem olyan szorosan, hogy profit becslést is adott volna, így várakozáshoz nem hasonlítható az eredmény. A továbbra is gyenge iparági környezet ellenére a TVK profitabilitása jelentős mértékben javult a negyedik negyedévihez képest, az EBITDA 3,9 mrd Ft nyereséget mutat. A 12 havi gördülő érték így az előző negyedéves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés