Előfizetői tartalom

Alulmaradt Buffett, túl erősek a részvénypiacok

Portfolio
Jól teljesített a tavalyi utolsó negyedévben Warren Buffett cége a Berkshire Hathaway, a profit főként a derivatív pozíciókon elért nyereségnek köszönhetően közel 50 százalékkal emelkedett. Buffett azonban nem lehet felhőtlenül boldog, hiszen a társaság könyv szerinti értéke tavaly nem nőtt olyan mértékben, mint ahogy az S&P 500 index értéke emelkedett. Amennyiben idén is folytatódik a részvénypiaci emelkedés, Buffett véleménye szerint 5 éves időtávon is alulmaradhat a Berkshire a benchmarkkal szemben, áll Buffett befektetőknek címzett levelében.

Erős lett a negyedév A tavalyi negyedik negyedévben Buffett cégének, a Berkshire Hathaway-nek a profitja közel 49 százalékkal emelkedett, a bővülés elsősorban a derivatív pozíciókon elért nyereségnek köszönhető. A társaság adózott eredménye az egy évvel korábbi 3,05 milliárd dollárról 4,55 milliárd dollárra emelkedett, a derivatív pozíciókon elért nyereség a 2011...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái