Előfizetői tartalom

Az OTP húzta le a magyar börzét

Portfolio
A mai kereskedés menetét elsősorban a Ciprussal kapcsolatos negatív hírek határozták meg a nemzetközi piacokon és idehaza is. A hírek hatására az ázsiai börzéken jelentős eséssel ért véget a nap és az európai tőzsdék is csökkenést mutatnak a zárás előtti percekben. Az amerikai piacok is estek a nyitás utáni szakaszban, igaz a tengerentúli indexek azóta elkezdték ledolgozni hátrányukat. A magyar tőzsde is gyengén szerepelt a hét első kereskedési napján. A hazai index rossz teljesítménye elsősorban az OTP-nek volt köszönhető, ami 4 százalékot meghaladó mínuszban is járt a nap folyamán.

A vezető európai indexek a magyar tőzsde zárásakor kivétel nélkül a negatív tartományban tartózkodnak, de a kereskedés második felében jelentős javulás volt tapasztalható ezeknél a benchmarkoknál. A leggyengébb teljesítményt a német börze mutatja, közel 0,5 százalékot gyengült a mai kereskedésben a DAX, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy volt 1,4 százalékos mínuszban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés