Előfizetői tartalom

Rejtett kincset ígértek a bankbetéteseknek

Portfolio
Ciprus abban bízik, hogy hamarosan a világ földgázpiacának egyik jelentős szereplőjévé válik. A bankbetéteseket, akiket most megadóztatnának, ebből a ma még korántsem biztos forrásból kompenzálnák. Csakhogy akár egy évtized is eltelhet, mire a feltáratlan készlet pénzt termel, ha egyáltalán a ma feltételezett méretben létezik - derül ki a MarketWatch cikkéből.

Kapcsolódó cikkünk2013.03.18Feszült várakozás CiprusonA brit The Guardian szakértőket idézve hétfőn azt írta, Ciprus alatt hatalmas, 388 milliárd dollárt érő földgázkészletet rejt a talaj. Összehasonlításképp: világbanki adatok szerint az ország GDP-je 25 milliárd dollár körüli. Egyelőre azonban nincsenek bizonyítékok arról, valóban ilyen nagy-e a szigetország földgázkészlete....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés