Előfizetői tartalom

Romokban a ciprusi részvénypiac

Portfolio
Ciprusról szólt egyértelműen a hétfői nap a nemzetközi pénz és tőkepiacokon, a mentőcsomag híre kisebb pánikot váltott ki a befektetők körében. A szigetországban a bankok csütörtökig zárva vannak, a részvénypiacon sem volt ma kereskedés. A ciprusi tőzsde grafikonját elnézve igen elkeserítő kép tárul elénk, az index értékének 98%-át veszítette el az elmúlt 5 év alatt.

Váratlanul érte a piacokat a ciprusi mentőcsomaggal kapcsolatos részletek hétvégi bejelentése, mely eddig szokatlan módon a betétesekre is terheket róna. Ez a mai kereskedésben erőteljes negatív reakciókat váltott ki, a bankszektor pedig Európa-szerte alulteljesített. A ciprusi részvénypiac az elmúlt évek során igen drámai esést produkált, értékének 98%-át elveszítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés