Előfizetői tartalom

Optimizmus az árupiacokon - Kétéves mélypontján a földgáz

Portfolio
Megtört a spekulatív nettó vételi kereslet öt hete tartó csökkenése az árupiacokon. A pozitív fejlemény összhangban áll a héten, az Egyesült Államokban napvilágot látott makrogazdasági adatokkal, melyek a foglalkoztatottság javulásáról tanúskodnak. A nemesfémek körében is alapvetően a nettó vételi kereslet erősödéséről beszélhetünk, a legnagyobb bővülést a palládiumnál láthattuk, mely bőven ellensúlyozza az ezüst keresletének enyhe csökkenését. Az energiahordozók esetében azonban nem tapasztalható a javulás. A WTI piacán tovább folytatódott a már öt hete tartó nettó vételi kereslet-csökkenés, ami azzal magyarázható, hogy nyolcadik hete nőtt az Egyesült Államokban tartalékolt olaj mennyisége, eközben a földgáz kereslete kétéves mélypontjára csökkent.

Jelentős mértékben, 11,52 százalékkal nőtt a március 12-én záródó héten a spekulatív nettó vételi pozíciók száma a CFTC legfrissebb adatai szerint, miközben a Dow Jones UBS árupiaci index 0,93 százalékot erősödött. Ezzel egyelőre megtört a spekulatív nettó kereslet öt hete tartó csökkenő trendje. Az Egyesült Államokban az árupiacokra kedvező hatású foglalkoztatottsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés