Előfizetői tartalom

Zuhan az európai autóértékesítés - Szenved a Ford és az Opel

Portfolio
Folytatódik a lejtmenet az európai autópiacon, a januári 8,7 százalékos csökkenés után februárban 10,5 százalékkal estek vissza az újautó értékesítések. A most publikált statisztikák is azokat a véleményeket erősítik, amik a piac 2013-as negatív kilátásaira vonatkoznak. A probléma súlyosságát jól tükrözi, hogy februárban minden európai autógyártónál csökkenő értékesítés volt tapasztalható, a vizsgált időszak nagy vesztese ismét a Ford volt - derül ki az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) legfrissebb statisztikáiból.

A februári hónapban tovább folytatódott a visszaesés az európai autópiacon, ebben az időszakban 0,8 millió darab járművet regisztráltak, ez 10,5 százalékos csökkenés Európában a megelőző év azonos időszakához képest. A mostani volt zsinórban a 17. olyan hónap, amikor csökkent az újautók regisztrációjának a száma.A mostani adatok is azokat a genfi nyilatkozatokat támasztják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés