Előfizetői tartalom

Mekkora osztalékot fizetnek a hazai cégek?

Portfolio
A BÉT-en jegyzett társaságok többsége már publikálta a negyedik negyedéves gyorsjelentését, és egyre több vállalat közgyűlési meghívója is közzétételre került már. A közgyűlések során többek között az előző éves teljesítmény után kifizetésre kerülő osztalékról is döntenek, a javasolt osztalék mértéke azonban eddig kevés cégnél ismert. A Magyar Telekom a korábbihoz hasonlóan 50 forint, az Állami Nyomda pedig szintén változatlan, 43 forintos osztalékfizetésre tett javaslatot, de az energiaszolgáltók illetve a Richter sem változtatott a tavalyi éves osztalékán. Az Egisnél pedig a közgyűlés már meg is szavazta a tavalyihoz képest duplájára emelkedett 240 forintos kifizetést, d.

Bár már akadt olyan társaság, mely megtartotta a rendes éves közgyűlését, a többségnél az csak a soron következő hetekben esedékes. A közgyűlésen többek között döntenek az előző év eredményének felosztásáról is. Olvasóink a következőkben az eddig közzétett osztalékjavaslatokat találhatják meg, illetve a megjelölt esetekben a már megszavazott osztalékokról kaphatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés