Előfizetői tartalom

Miért adta el a PannErgy a Synergon részesedését?

Portfolio
Múlt hét pénteken piaczárást követően jelentették be, hogy a PannErgy eladta a Synergon-ban levő teljes részesedését. A tranzakció időzítése furcsa, hiszen a Synergonnál a fordulat jelei látszanak, az elmúlt hónapokban több kedvező fejleményről is beszámolt a társaság. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a PannErgy igazgatótanácsának elnöke korábban jelezte, hogy a társaság kizárólag a geotermiára kíván fókuszálni, így amennyiben megfelelőnek tartják a piaci körülményeket, úgy túladnak a geotermián kívül eső érdekeltségeiken. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy a geotermikus projektek relative magas költséggel járnak, így valószínűleg a folyamatosan csúszó miskolci projekthez kellett a pénz.

Eladta a PannErgy a Synergon-részesedését Pénteken a tőzsdei zárást követően érkezett a BÉT-közlemény, hogy a PannErgy és 100 százalékos leányvállalata, a PMM Zrt. megvált a Synergon-ban levő összesen mintegy 12,52 százalékos részesedésétől tőzsdén kívüli ügylet keretében. A tranzakcióra 400 forint / darab átlagáron került sor, így közel 466 millió forintra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés