Előfizetői tartalom

Nagy meglepetésre nyereséges lett a BlackBerry

Portfolio
Közel 8%-os pluszba ugrott a nyitás előtti kereskedésben a BlackBerry árfolyama azt követően, hogy a társaság közzétette legutóbbi negyedévének számait. Bár a bevételek elmaradtak az elemzői várakozásoktól, profitszinten nagy pozitív meglepetést okozott a BlackBerry, hiszen a várt veszteséggel szemben nyereséges negyedévet zárt. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A készülékértékesítések volumene elmaradt a konszenzustól a negyedévben, viszont pozitív, hogy az új modellek eladásai a vártnál jobban alakultak. - 1 millió darabot adott el egy hónap alatt a BlackBerry 10-es készülékekből a cég, az elemzők 0,5-1,0 millió darabos eladást jósoltak. - A bruttó fedezeti szint javult, ami arra utal, hogy a drágább, magasabb marginnal értékesített készülékek felé tolódik el a kereslet. - Az elemzők által várt veszteséggel szemben nyereséges negyedévet zárt a társaság.

A vártnál jobban fogynak az új telefonok Elmaradtak a várakozásoktól a BlackBerry okostelefon-értékesítései a legutóbbi, március 2-án zárult negyedévben: 6 millió darab készüléket értékesített a társaság, miközben az elemzők 6,5-7,0 millió darabos eladást jósoltak. Jó hír viszont, hogy a cég legújabb modelljei, a BlackBerry 10-es operációs rendszert használó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái